KIÁRUSÍTÁS - BOMBA ÁRAK + Most minden rendeléshez egy meglepetés figura-szettet adunk ajándékba
2023.01.23.

Játszva tanulni a Wiltopia erdeiben

A PLAYMOBIL Wiltopia egy olyan világba invitál, ahol a természet érték és védett. A fenntartható anyagokból készült PLAYMOBIL figurák és szettek, információkat rejtenek az állatokról és azok élőhelyeiről, ezáltal ötvözik a játékot és a tanulást. Ezek a készletek segítik a gyerekeket abban, hogy felismerjék, mennyire fontos a Földünk védelme.

Bolygónk egyik legfontosabb területe az Amazonas. A több, mint 7.000.000 négyzetméteres Amazonas bolygónk legnagyobb esőerdeje. A sűrű esőerdő nemcsak 40 000 növényfajnak ad otthont, hanem több ezer állatfajnak is: például madarak, nagymacskák, lajhárok, folyami delfinek, pókok és még sok más. Az Amazonast szokták a Föld tüdejének is nevezni, mert az esőerdő fái nagyban felelősek az általunk kilégzett szén-dioxid oxigénné alakításáért.
Sajnos azonban az Amazonast egyre jobban fenyegeti az ember. A Wiltopia-nál minden a Föld e nagyon különleges helye körül forog: célja az ott élő állatok és növények megvédése.

Wiltopia figurái egyedülálló felfedezőtúrára viszik a gyerekeket az Amazonason keresztül: 12 állatbébi és 15 felnőtt állat, például zsiráfok, elefántok, delfinek és orangutánok találhatók 27 játékkészletben. Hat olyan szett is elérhető, amelyek különféle helyszíneket és tevékenységeket foglalnak magukban, például egy állatrezervátumot vagy egy hajókirándulást a lamantinok megtekintéséhez.
A tanulás itt játékos módon történik, így mindegyik játékkészlet a tudás megszerzését kínálja. Az állatgondozó állomáson például tájékoztató táblák találhatók, amelyeken gyermekbarát módon jelennek meg az egyes állatokról és élőhelyeikről szóló információk. Az esőerdő éjszakai lámpája dzsungelhangokat játszik le, így keltve saját benyomást a gyerekekben az esőerdők izgalmas világáról. A kutatótoronyban egy levehető iránytű található, amely lehetővé teszi, hogy mindenki a saját túrájára induljon. A játékban minden korosztály megismerheti az Amazonas és a benne élő állatok világát.

A játékkészletek mellett a PLAYMOBIL Wiltopia egy színes digitális világot is tartalmaz. Minden szett tartalmaz egy kártyát, amely extra ismereteket tartalmaz a benne lévő állatról. A térképen található QR-kód a webes alkalmazáshoz vezet, ahol exkluzív hangfelvételeket, még több érdekes információt és egy kvízt találhatnak a gyerekek.

A teljes Wiltopia termékcsaládnak több mint 80 százaléka fenntartható anyagokból készül. A PCR műanyagok és bioalapú műanyagok mellett a recyclate is használatos, amelyet már kidobott hűtőszekrényekből nyernek, és új megjelenést kölcsönöz a játékvilágnak. Reményeink szerint a Wiltopia érdeklődést kelt nagy kék bolygónk iránt, és gyermekbarát módon teszi érthetővé az élővilág összefüggéseit - mindezt persze a megszokott PLAYMOBIL minőségben.
Még több blog-bejegyzés a Playmobil.toys.hu oldalon...
Akár bankkártyával is fizethet!