KIÁRUSÍTÁS - BOMBA ÁRAK + Most minden rendeléshez egy meglepetés figura-szettet adunk ajándékba

Schenk, a magyar utánzat

Schenk, a magyar Playmobil utánzat - bliszteres csomagolásban
Schenk, a magyar Playmobil utánzat - történelmi figurák ágyuval
Schenk, a magyar Playmobil utánzat
A magyar Playmobil utánzatok: Schenk játékok
1978-ban, egy kis magyar cég - mely a tulajdonosáról, Schenk Károlyról kapta a nevét - elkezdte utánozni a Playmobil termékeit. Viszonylag pontosan lemásolták az eredeti figurák alakjait, de magyar vonatkozású témakörök szerint csoportosították őket.
 
Schenk figuráinak a kézfeje - hasonlóan a kezdeti Playmobilokhoz - nem volt mozgatható. A magyar változatban a lovak lábai is fixek voltak. A Schenk-féle játék többnyire rosszabb minőségű műanyagokból készült, mint az eredeti változat.
 
A kis magyar vállalkozás sosem próbálta Playmobil néven eladni a termékeit. Ennek ellenére a megszólalásig való hasonlóság miatt a német cég érdekeit sértette a hasonmások gyártása.
1996-ban végül a magyar bíróság megtiltotta a játékok további gyártását, és egy rövid határidőt adott a cégnek, amíg a meglévő készleteit értékesítheti Magyarországon. És bár már csaknem 15 éve nem gyárthatják a magyar másolatot, mind a mai napog előbukkannak (pl. aukciós portálokon) vadonatúj, bontatlan Schenk játékok.
 
Habár Schenk játékai jogsértőenk kerültek piacra, mégis - részben - neki köszönhető, hogy hazánkban is ismert, és közkedvelt lett a Playmobil: a szocializmus idején csak nehezen és nagyon drágán lehetett hozzáférni az eredeti Playmobilhoz. Sok szülőnek és gyereknek pedig fel sem tűnt, hogy a karácsonyra kapott játék nem az eredeti, hanem egy Magyarországon gyártott, ügyes utánzat.
Akár bankkártyával is fizethet!